Hoe werkt dit platform?

Welkom op ons platform en superleuk dat je ons gevonden hebt! Zoals je waarschijnlijk al begrepen hebt, is het doel van dit platform positiviteit en geluk verspreiden. Je helpt ons daar erg mee door je eigen Carlosmomentjes te plaatsen en de positieve verhalen op ons platform te delen op andere sociale mediakanalen. Samen gaan we voor meer geluk en positiviteit in de wereld. Doe je mee?

Hiermee kun je met één simpele klik het moment delen via Facebook, Twitter, WhatsApp, mail, Pinterest of LinkedIn. Zo gaan de mooie momenten als een spreekwoordelijke olievlek de wereld rond en kun je anderen aansteken met je enthousiasme.

Via het hartje geef je aan dat je het een mooi moment vindt en geef je degene die het geplaatst heeft een klein, maar betekenisvol schouderklopje.

Het is altijd leuk en fijn om te horen wat je van een moment vindt, dus laat vooral ook even een reactie achter.

Heb je zelf een mooi moment om te delen? Dit is the place to be!

Wat delen we op dit platform?

We delen voorbeelden, verhalen en oplossingen over hoe je simpel iets moois kan doen voor een ander. Of hoe een ander iets simpels en waardevols voor jou heeft gedaan. Momenten die de wereld een beetje mooier maken. Voorbeelden van een klein gebaar, groot geluk. Dat kan bijvoorbeeld een bijzondere situatie zijn die je zelf hebt meegemaakt of een mooi moment dat je zag of hoorde van of via iemand anders. En of dat nu over de buurman gaat, een patiënt of over een totaal vreemde voor jou, hier kun je het delen. Dat geldt natuurlijk ook voor alle mooie verhalen die je in de media tegenkomt en die het wat jou betreft meer dan de moeite waard zijn om te delen. Zo inspireer je anderen hetzelfde te doen en misschien zelfs wel actief te worden op ons platform.

Carlosmomentje = Een ogenschijnlijk klein gebaar, dat voor een ander van grote waarde is.

Bij een Carlosmomentje zijn er altijd twee of meer personen betrokken. Het kan natuurlijk ook over een momentje gaan waar de hele maatschappij of het milieu profijt van heeft.

Benieuwd naar het verhaal achter het Carlosmomentje? Lees hier het hele verhaal.

Tips voor het delen van je eigen Carlosmoment

 • Beschrijf één voorbeeld per keer
 • Houd het verhaal of de oplossing simpel
 • Maak het concreet (bijvoorbeeld: gisteren stond de buurman voor de deur met een pan soep, omdat hij vond dat ik dat verdiende)
 • Emotie: wat voelde jij bij het momentje en hoe reageerde de ander?
 • Plaats er een (rechtenvrije) foto of video bij (berichten met beeld worden het meest gelezen én gedeeld)

Wat delen we hier niet?

 • Negativiteit
 • Oproepen tot donaties, stemmen of vrijwilligerswerk (voorbeelden en resultaten van je mooie vrijwilligerswerk natuurlijk wel)
 • Reclame (merknamen mogen, maar alleen als het zinvol is voor het verhaal)
 • Algemene positieve verhalen die alleen over jezelf gaan (een Carlosmomentje onderscheidt zich doordat er altijd twee of meer personen bij betrokken zijn, in het kader van een klein gebaar van de één en een groot geluk voor de ander)

Kom je op de tijdlijn een bericht tegen dat hier niet aan voldoet, dan kun je daar melding van maken. Bij elk bericht zie je rechtsboven drie puntjes. Klik deze aan en kies dan voor ‘Meld dit bericht’. Daar help je ons en je medegebruikers mee. Onze redactie zal het bericht dan beoordelen en indien nodig op ‘pauze’ zetten. Het verschijnt dan niet meer in de tijdlijn, totdat de gebruiker het bericht aangepast heeft.

Hoe werkt de tijdlijn?

Eigenlijk heel simpel! Plaats je zelf een bericht of geef je een mooi bericht een hartje, reageer je erop of deel je het, dan schuift dat bericht meteen naar boven in de tijdlijn. En daardoor zie je leukste, meest emotionele en waardevolste berichten dus altijd als eerste. Zo bouwen we samen aan een inspirerend platform. De berichten verschijnen één keer in je tijdlijn en daarna ‘verdwijnen’ ze automatisch. Wil je een momentje later nog eens teruglezen of aan een ander laten zien? Geef het betreffende bericht dan een hartje. Op die manier kun jij via jouw profiel (laatste menu-icoontje) de allermooiste berichten nog eens teruglezen.

Deel de berichten die jij bijzonder vindt vooral ook via andere social mediakanalen (Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn). Daar hebben we een handige deelknop voor. En hoe meer mensen de positieve verhalen lezen, hoe meer Carlosmomentjes er in de wereld verschijnen. 

Verdien pluspunten

Op het Carlosmomentjesplatform hebben we iets unieks bedacht. Iedereen kan pluspunten verdienen. Hoe meer je bijdraagt aan je eigen geluk en dat van anderen, des te hoger je score. Geluk is dan wel geen wedstrijd, maar het is wel leuk om je eigen voortgang te zien en anderen te steunen. Carlosmomentjes zijn namelijk een vaardigheid; hoe meer je ermee bezig bent, hoe groter het positieve effect.

Je geeft:

 • 1 pluspunt: als je klikt op het hartje bij het bericht van een ander
 • 1 pluspunt: als je een reactie geeft op het bericht van een ander
 • 2 pluspunten: als je het bericht van een ander deelt op andere social mediakanalen

Je krijgt:

 • 1 pluspunt: als je klikt op het hartje bij een bericht
 • 2 pluspunten: als je een reactie op een bericht geeft
 • 5 pluspunten: als je je eigen profielfoto uploadt
 • 5 pluspunten: als je een bericht deelt op andere social mediakanalen
 • 10 pluspunten: als je je eigen Carlosmomentje uploadt
 •  

Geluk groeit als je het deelt!

Privacy

 • Het platform wordt beheerd door een stichting en is daarom reclamevrij
 • Je wordt niet gevolgd via allerlei marketing algoritmes
 • Je gegevens worden in een beveiligde omgeving opgeslagen
 • Je gegevens worden alleen bewaard voor het optimaliseren van jouw profiel en je gebruikerservaring
 • Je kunt de Carlosmomentjes die je gedeeld hebt en je eigen account te allen tijde zelf verwijderen

Hét nieuwe positieve social media platform!

7 ULTIEME TIPS VOOR MEER CARLOSMOMENTJES?

Gun jezelf (en je collega’s) meer Carlosmomentjes met deze simpele tips.