Hoe werkt dit platform?

Super leuk dat je meedoet. Het doel van dit platform is positiviteit en geluk verspreiden. Je helpt ons daar erg mee door je eigen Carlosmomentjes te plaatsen en de positieve verhalen die er op ons platform staan door te delen met vrienden op andere social media kanalen.. Samen gaan we voor meer geluk en positiviteit in de wereld.

Hiermee kun je simpel met één klik het moment doordelen naar facebook, twitter, whatsapp, mail, pinterest of linkedin. Zo zien nog meer mensen het bijzondere moment en komen ze tegelijk in aanraking met ons platform.

Hiermee geef je aan dat je het ook een mooi moment vindt en geef je degene die het geplaatst heeft een positief steuntje in de rug.

Het is altijd leuk en fijn om te horen wat je van een moment vindt, laat dus vooral ook reacties achter.

Hier kun je jouw eigen moment delen.

Wat delen we op dit platform?

We delen voorbeelden, verhalen en oplossingen over hoe je simpel iets moois kan doen voor een ander. Of hoe een ander iets simpels en waardevols voor jou heeft gedaan. Momenten die de wereld een beetje mooier maken. Voorbeelden van klein gebaar, groot geluk. Dat kan bijvoorbeeld een bijzondere situatie zijn die je zelf hebt meegemaakt of een mooi moment dat je zag of hoorde van of via iemand anders. En of dat nu over de buurman gaat, een patiënt of over een totaal vreemde voor jou, delen kun je het hier. Dat geldt ook voor alle mooie verhalen die je in de media tegenkomt en die het wat jou betreft waard zijn om te delen met anderen. Zodat je ook hen inspireert om actief te worden op ons platform.

Carlosmomentje = Een ogenschijnlijk klein gebaar, dat voor een ander van grote waarde is.

Bij een Carlosmomentje zijn altijd twee of meer personen betrokken. Het kan natuurlijk ook over een momentje gaan waar de gehele maatschappij of het milieu profijt van heeft.

Benieuwd naar het verhaal achter het Carlosmomentje? Lees hier het hele verhaal.

Tips voor het delen van je eigen Carlosmoment

 • Beschrijf één voorbeeld per keer
 • Houd het verhaal of de oplossing simpel
 • Maak het concreet (Bijvoorbeeld: gisteren stond de buurman voor de deur met een pan soep, omdat hij vond dat ik dat verdiende)
 • Emotie: wat voelde jij en hoe reageerde de ander?
 • Plaats er een (rechtenvrije) foto of video bij (berichten met foto’s worden het meest gelezen én gedeeld)

Wat delen we hier niet?

 • Negativiteit
 • Oproepen tot donaties, stemmen of vrijwilligerswerk (voorbeelden en resultaten van je mooie vrijwilligerswerk natuurlijk wel)
 • Reclame (merknamen mogen, maar alleen als het zinvol is voor het verhaal)
 • Algemene positieve verhalen die alleen over jezelf gaan (een Carlosmomentje onderscheidt zich doordat er altijd twee of meer personen bij betrokken zijn, in het kader van een klein gebaar van de een en een groot geluk voor de ander)

Kom je een bericht tegen op de tijdlijn dat er eigenlijk niet hoort, dan kun je daar melding van maken. Rechtsboven elk bericht zie je 3 puntjes. Als je die aanklikt, kies dan voor “meld dit bericht”. Daar help je ons en je medegebruikers mee. Onze redactie zal het bericht dan beoordelen en indien nodig op “pauze” zetten. Het verschijnt dan niet meer in de tijdlijn, totdat de gebruiker het bericht aangepast heeft.

Hoe werkt de tijdlijn?

Als je een bericht plaatst of als je bij een momentje op het hartje, de reactie- of deelknop klikt dan schuift dat bericht naar boven in de tijdlijn. Door mooie berichten een hartje te geven, te reageren of te delen waardeer je degene die het momentje geplaatst heeft en het is ook meteen waardevol voor andere gebruikers. De leukste, meest emotionele en waardevolle berichten schuiven dan namelijk naar boven en zie je dus als eerst. Zo bouwen we samen aan een inspirerend platform. De berichten verschijnen één keer in je tijdlijn, daarna ‘verdwijnen’ ze automatisch. Wil je een momentje later nog eens teruglezen of aan een ander laten lezen, geef het bericht dan zeker ook een hartje. Op die manier kun jij via jouw profiel (laatste menu-icoontje) de allermooiste berichten nog eens teruglezen.

Deel de berichten die jij bijzonder vindt vooral ook via andere social media (Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn). Daar hebben we een handige deelknop voor. Hoe meer mensen de positieve verhalen lezen, hoe meer Carlosmomentjes er in de wereld verschijnen. 

Positiviteitsscore

Op het platform van Carlosmomentjes hebben we iets unieks bedacht. Iedereen krijgt een eigen positiviteitsscore. Hoe meer je bijdraagt aan je eigen geluk en dat van anderen, des te hoger je score. Geluk is geen wedstrijd, maar het is wel leuk om je eigen progressie te zien en de ander te steunen. Carlosmomentjes zijn namelijk een vaardigheid, hoe meer je ermee bezig bent, hoe groter het positieve effect.

Je geeft:

 • 1 positiviteitspunt: als je klikt op het hartje bij zijn/haar bericht
 • 1 positiviteitspunt: als je een reactie op zijn/haar bericht geeft
 • 2 positiviteitspunten: als je zijn/haar bericht deelt op andere social media

Je krijgt:

 • 1 positiviteitspunt: als je klikt op het hartje bij een bericht
 • 2 positiviteitspunten: als je een reactie op een bericht geeft
 • 5 positiviteitspunten: als je je eigen profielfoto uploadt
 • 5 positiviteitspunten: als je een bericht deelt op andere social media
 • 10 positiviteitspunten: als je je eigen Carlosmomentje uploadt

Geluk groeit als je het deelt!

Privacy

 • Het platform wordt beheerd door een stichting en is daarom reclamevrij
 • Je wordt niet gevolgd via allerlei marketing algoritmes
 • Je gegevens worden in een beveiligde omgeving opgeslagen
 • Je gegevens worden alleen bewaard voor het optimaliseren van jouw profiel en gebruikerservaring
 • Je kunt de Carlosmomentjes die je gedeeld hebt en je eigen account te allen tijde zelf verwijderen

Hét nieuwe positieve social media platform!