Lespakket

Carlosmomentjes in de klas of vereniging

Een Carlosmomentje kan je eigen leven en dat van een ander voorgoed positief veranderen. Gewoon simpel, door iets te doen dat goed bij jou past en ook voor de ander waardevol is. Het is daarom onze missie om ‘Iedereen ter wereld kennis te laten maken met de kracht van een Carlosmomentje’. En wat is er dan mooier om bij kinderen op school of vereniging te beginnen?!

Wil jij de kinderen kennis laten maken met Carlosmomentjes? Op deze pagina vind je alle informatie die jij als leerkracht, school, vereniging of geïnteresseerde nodig hebt om een mooie les in elkaar te zetten.

Vanuit de stichting Carlosmomentjes bieden we jou dit lespakket graag gratis aan.

DIKKE VAN DALE DEFINITIE:

Car·los·mo·ment·je [het; o; meervoud: carlosmomentjes]

Een ogenschijnlijk klein gebaar, dat voor een ander van grote waarde is.

Wat biedt het lespakket je?

Het Carlosmomentjes-lespakket heeft twee mooie versies. Eén is toegespitst op kinderen uit het basisonderwijs en de ander is speciaal gemaakt voor kinderen uit het voortgezet onderwijs.

Als leerkracht/ begeleider ga je op een interactieve manier 1 à 2 uur met leerlingen in gesprek over Carlosmomentjes; een ogenschijnlijk klein gebaar, dat voor een ander van grote waarde is. Er worden diverse activerende werkvormen aangereikt en alle oefeningen zijn laagdrempelig en inspirerend.

Onderwerpen die tijdens de les aan bod komen:

  • Genieten van wat je doet
  • Zelfreflectie: anders kijken naar je eigen toegevoegde waarde 
  • Omgaan met verandering
  • Iets wat voor jou heel klein is, kan voor een ander groot zijn
  • Creativiteit stimuleren

Gratis in je mailbox!

Interesse in ons mooie lespakket? Vul hieronder je naam en e-mailadres in, dan ontvang je de inspiratieles gratis in je mailbox. We zullen je dan ook op de hoogte houden van waardevolle ontwikkelingen.

Dit lespakket is ook verkrijgbaar in het Engels: Klik hier