Categorie: Momentjes uit de Challenge

Humor met de hoofdletter H!

Feike
5

Wil je wel of geen hulp van een verkoper. GAAF!!!

Feike
3

“Of geef het aan je moeder. Die weet wel wat ze ermee moet doen”. Wat een lol moeten die gasten hebben gehad toen ze dit verzonnen.

Feike
2

Jonge ouders zijn hier zo blij mee. Iedereen die kleine kinderen heeft of heeft gehad, wordt hier enthousiast van!

Feike
4

Deze stoere meid werd na een herseninfarct en hersenbloeding door onze collega’s vanuit het Wilhelmina Kinderziekenhuis naar het Isala gebracht. Ze wilde graag met de ambulance door de McDrive, zo gezegd zo gedaan!

Tamara
7

Recente reacties

Anita

Heerlijk toch! Met iets kleins, net een beetje meer kleur aan de dag geven 😀😀

Super knal staatje van omdenken. Wie zal zijn Klanten enthousiaster maken? Tel uit de winst!

Feike
2

Eindelijk een plaats waar je vrijuit mag zingen! Ook als je niet kan zingen!

Feike
3

Onze Noorderburen hebben soms zulke mooie oplossingen met taal!

Feike
1

Wat is dit een dik compliment waard. Echt geweldig!

Feike
2

Vaak denk je het. Nu zie je het! Mooi bedacht!

Feike
1

Dikke vette glimlach toen ik dit voor het eerst zag!

Feike
1

Super slim bedacht. Sommige mensen vinden het heel vervelend als bij de kassa naar hun leeftijd wordt gevraagd. Dan een heel klein gebaar om het goed te maken!

Feike
2

En maar denken dat je de lift instapt. Niet dus. Neem eens wat vaker de trap. Daar trap je van op!

Feike
1

Recente reacties

Jaap

Haha, ook een mooie manier om invaliden te pesten ;-) :-)

Slim bedacht. Ineens wordt er veel meer bij nagedacht!

Feike
2

Klein gebaar, grote opbrengst. Stelt u zich eens voor dat dit 50x per dag gebeurt. En dan hebben we het nog maar over één toilet!

Feike
1

Deze metrotrappen in Hamburg zijn omgetoverd tot een renbaan om mensen aan te sporen de trap te nemen. Gezond en leuk!

 

Feike
1

Heren toilet Van Der Valk Nieuwerkerk. Aangezien ik niet bij de vrouwen mag komen, weet ik niet welke foto daar hangt!

Feike
1

Als je wilt, kan je altijd iets leuks verzinnen!

Feike
2

Dat kan écht overal. Kleine moeite, groot plezier!

Feike
3

Ook weer zo tof bedacht door eigen medewerkers. En ook nog zelf gemaakt ook: een check-in balie voor kinderen. Dikke pret intern én voor de gasten. Leuker kan het niet!

Feike
3

Je moet er maar opkomen!

Feike
0

Wat briljant gevonden. Als dit niet op je lachspieren werkt. Het café in Eindhoven is inmiddels (terecht) wereldberoemd!

Feike
1

Dat is nog eens inspelen op de veranderende samenleving!

Feike
1

Zo tof verzonnen dit. Lees en geniet!

Feike
1

Loop hier vooral WEL op het gras. Dat is nog eens buiten de gebaande paden denken!

Feike
1

Toen deze actie werd bedacht, riepen er mensen dat er dan mensen de paraplu’s mee zouden nemen. Dat klopt, maar die mogen het natuurlijk nooit winnen van de 90% die dat niet doet.

Feike
3

Zelf door een blessure niet mee kunnen lopen en dan met dit bord langs de kant staan. Grote klasse!

Feike
0

Dit bord is verzonnen door de receptioniste nadat iedereen werd gevraagd om mee te denken over Verleuken. Super als je dan je eigen idee mag uitvoeren. En u kunt zich voorstellen dat het een glimlach bij de bezoekers brengt!

Feike
1

Duwen!

en als dat niet werkt

Trekken!

en als dat niet werkt

dan zijn we waarschijnlijk dicht.

 

🙂 🙂 🙂

Feike
0

Deze is zo mooi gevonden. Er zijn altijd mensen die onder het bed kijken om te zien of het schoon is. Hoe gaaf is het als je dan dit bordje aantreft?

En meteen ook geen bange kinderen meer. 🙂

Feike
0

Schitterende actie van het plaatselijke postkantoor. Ze moeten steeds meer bezuinigen op het personeel met als gevolg dat de Klanten langer moeten wachten. Hoe knap opgelost!

Feike
2

In Zwolle hebben ze een creatieve manier gevonden voor meer gezelligheid in de buurt: vandaag worden daar ‘zwaaistenen’ geplaatst, waarbij mensen worden aangemoedigd om eens naar de bewoners in de straat te zwaaien.Gewoon even zwaaien; een klein gebaar, met veel betekenis. Simpel en met een knipoog, vrijblijvend en spontaan. “Juist dát is wat ouderen…

Lees meer »

Ine
5

Mijn Momentje heb ik het afgelopen weekend weer mogen ervaren.
Mijn vriendin had de catering op zich genomen, terwijl bij ons een nieuw dak gelegd werd en verastte ons daar helemaal mee.

Anja
0

Ik werd blij van de lieve en mooie woorden van 2 oud collega’s waarmee ik alles kan delen. Ik besefte me hoe bijzonder ons contact is ondanks de verre afstand en de korte tijd dat we samen gewerkt hebben. Ze maken voor mij het verschil.

Lucelle
0

Dat ik in de vakantie met mijn buurvrouw van 91 jaar naar een sushirestaurant ben geweest, ze had nog nooit sushi geprobeerd. Ze vond het geweldig en gezellig.

Sandra
0

Dat een vriend mij opving na dat mijn ex en ik uit elkaar zijn gegaan en ik dus een andere woonplek moest zoeken. Gewoon even lol samen met vrienden gehad die ik lange tijd gemist had

Daphne Verreydt
0

Chris de Vaan woont samen met zijn partner Inge van Asseldonk op de Spoordonkseweg pal tegenover het ongeluk op de #A58. Ze besloten de kinderen op te vangen in hun tuin en huis. “Ze krijgen snoepjes en wat te drinken om de rust te bewaren. Zoiets doe je gewoon!”

 

Vincent
4

Haha, die laatste optie! Humor in een afmeldmail.

Jaap
0

Gespot op het terras op Texel: honden zijn welkom, zeehonden eerst afdrogen 🙂

Jaap
1

Boerenhumor: gelieve de haaien niet te voeren!

Jaap
0

Teun (20) organiseert gratis silent disco en andere ‘geluksmomentjes’ voor ouderen met dementie. Hij was 17 toen hij voor het eerst een verpleeghuis binnenliep. Hij ontdekte dat mensen met dementie veel herkenbaarheid vinden in muziek. Nu organiseert hij silent disco’s voor de ouderen. En wat houdt hij er zelf aan over? “Ik krijg…

Lees meer »

Teun
10

Recente reacties

Wilma van Loosdregt

Ja die Teun, GEWELDIG.... geen woorden voor... zo mooi hoe hij dat doet met deze mensen.... dat hoor bij een hoog Carlos moment....❤️

Ik liep pas naar het graf van mijn moeder en trof daar een onbekende jonge man (type hipster) die toevallig net daar aan het harken was. Ik ging er toch maar wat ongemakkelijk en huilerig bijstaan en toen kwam hij naast me staan en sloeg zwijgend zijn arm om me heen. #lief
Ingeborg.
Gelezen…

Lees meer »

Mieke
6

Kleding die niet meer draagbaar is, verdwijnt vaak in de verbrandingsoven. In Twente denken ze daar anders over. Textielbedrijf Frankenhuis maakt er liever isolatiemateriaal van, maar wil nog een stap verder gaan in recyclen. Binnen vijf jaar moet van het oude textiel volwaardige vezels worden gemaakt voor nieuwe kleding. Zo wordt er niet alleen…

Lees meer »

Pim
1

19.45u. Eindelijk.. gegeten, opgeruimd, kind in bad gedaan, kind op bed gelegd.
Het is vrijdagavond, koopavond. Toch nog even snel naar het winkelcentrum. Haasten.. want om 21uur sluiten de winkels. En ik moet toch echt héél nodig iets hebben.
Aangekomen op het parkeerterrein zie ik dat het betaald parkeren is. Verdorie.. heb ik toch…

Lees meer »

Evelien
5

IC verpleegkundige Cor de Koning speelt, als er even tijd is, voor zijn zieke patiënten. Prachtig!

Jeanette
1

De Jumbo in Vlijmen heeft de eerste Kletskassa ontwikkeld. Er zijn veel mensen die geen haast hebben tijdens het boodschappen doen. Bij deze kassa nemen ze alle tijd om ook een praatje te maken met de bezoekers. Zo willen ze bij de supermarkt eenzaamheid tegen gaan, halen ze stress weg bij ouderen die niet…

Lees meer »

Jos
1

Eigenaar Appie opent een camping waar gezinnen die moeten rondkomen van een minimaal inkomen gratis een week mogen kamperen. Bij zijn voedselcomplex in Opende, waar groente wordt geteeld voor cliënten van de voedselbanken in de provincie Groningen, is plek voor 24 gasten. Appie: “de mensen bovenaan de ladder kunnen best wat afstaan aan diegene…

Lees meer »

Ine
2

Vanmorgen was ik in de supermarkt en een jongeman die vakken vulde zette een doos heel onhandig neer waardoor er een fles wijn uit viel, hij ving ‘m nog net op tijd op. Ik zei; “zo, jij hebt geluk gehad!” Nou zegt hij héél veel geluk en hij glimlachte naar mij.

Hanneke
0

Klein Carlosmomentje in de trein vanochtend.
Oudere mevrouw stapt in Assen in de intercity naar Zwolle. Ze zit met een tweede klas kaartje in de eerste klas. De conducteur komt langs en die komt met mevrouw in gesprek. Ze zit in de verkeerde klasse. Dat klopt natuurlijk niet.
Mevrouw gaat vandaag geopereerd worden in…

Lees meer »

Thibaut
2

Recente reacties

Feike

Schitterend!

Jaap

Wat mooi om te lezen Thibaut en Kees. Twee top momentjes. Dankjewel voor het delen 👍.

Ik heb een yoga en pilates studio, en bied daar al ‘pay it forward’ lessen aan. Ook werk ik samen met de gemeentepas. In mijn yin yoga lessen kwam een dame met ms. Maar nu gaat het zo slecht met haar dat zij de deur niet meer uit kan.
Des te gemotiveerder raakte…

Lees meer »

Aletta
0

Klein Carlosmomentje in de trein vanochtend.
Oudere mevrouw stapt in Assen in de intercity naar Zwolle. Ze zit met een tweede klas kaartje in de eerste klas. De conducteur komt langs en die komt met mevrouw in gesprek. Ze zit in de verkeerde klasse. Dat klopt natuurlijk niet.
Mevrouw gaat vandaag geopereerd worden in…

Lees meer »

Thibaut
1

Soms ben ik zo trots op mijn medemensen.
Verwarde oudere man bij kassa: brood, worst en karnemelk.
Betaling lukt niet. Man kijkt in paniek om zich heen.
Caissière (jong) vertrekt geen spier en zegt we zetten het op de rekening.
Man opgelucht.
De caissière betaalt.
2 mensen in de rij bieden aan ook een…

Lees meer »

Erik
1

Vandaag werd mijn nieuwe tweedehands bank gebracht. Ik had mijn andere bank even op het gras voor mijn huis gezet. Er liep een jongen langs en ik zei: “meneer wilt u deze bank hebben?” Hij reageerde verrast en vroeg of ik het meende. Dolblij was hij met zijn nieuwe tweedehands bank en ik…

Lees meer »

Hanneke
0

Afgelopen maandag was ik met tientallen artsen te gast bij PAUW voor de aftrap van onze anti-rookcampagne. Daar viel mij iets bijzonders op. Minister Wopke Hoekstra was ook te gast in deze uitzending. Hij kwam kort voor aanvang van de uitzending de studio binnen. Hij ging niet op zijn stoel zitten om zich nog…

Lees meer »

Mark
3

Gek eigenlijk. Neurochirurg Paul Depauw staat zowat dagelijks met de meest moderne apparatuur te opereren in het Elisatbeth-TweeSteden Ziekenhuis. Hij gebruikt 3D-endoscopie voor kijkoperaties in de rug en de hersenen maar om een patiënt op de operatietafel te leggen, moeten ze met vijf man sjouwen en tillen.

Het was…

Lees meer »

Paul
0

Carlosmoment van van de week…… Een blij en stralende jongen van 4 die voor het eerst gaat wennen op de bassisschool. Nadat hij vorig jaar bij ons op de kinderopvang, als een bang en schuchter vogeltje binnen kwam.

Marjan
1

Ik werk in de kinderopvang. En als een jongetje van 3 tegen me zegt `jij bent mijn alle grootste vriend he?¨ Daar kan ik zo blij van worden.

Marjan
0

Dat ik de tijd nam om een weekje weg te gaan met mijn gezin, dat gezichtje van onze dochter tijdens haar eerste keer zwemmen zal ik nooit meer vergeten !

Jeroen Paanakker
1

De badkamer (mijn eerste klant)

Daar ging ik dan, op weg naar mijn eerste klant. Naar een man die onder meer te kampen had met de gevolgen van de ziekte van Parkinson. Hij vertelde me over zijn ziekte, maar ook dat hij belangrijk dingen begon te vergeten. Hoe dat hem beangstigde. Hij vertelde me over…

Lees meer »

Vera
1

Zo kan het ook! Supporters van Senegal en Japan ruimen na de voetbalwedstrijd hun rommel op. Vele handen maken licht werk en ze lijken er ook nog eens veel plezier in te hebben 🙂

Manon
2

Op mijn eigen tempo wakker worden, ontbijt op het zonnig terras terwijl ik kijk naar de vogeltjes die af en aan vliegen. Heerlijk wakker worden zo.
De buurman heeft niet alleen de planten water gegeven tijdens mijn vakantie, maar bij terugkomst vond ik ook twee courgetten uit eigen tuin op mijn tuintafel. Superlief. Ik…

Lees meer »

Sabine
1

Ik doe vrijwilligers werk. Schenk koffie thee en andere drankjes in.
Nu met deze warme dagen. Zet ik een extra glaasje water erbij. Met Zo.n simpel gebaar zie je de dankbare blik.
Mijn gezegde is :
Zich kunnen verheugen in andermans vreugde.
Is het geheim van het ware geluk.

Jose
1

Vanmiddag zat ik trouwens na een hele lange tijd weer eens een keer in de bus. Kreeg ik ineens een supergezellige relaxte buschauffeur die mij zowel bij het instappen als het uitstappen een wel hééééle brede smile gaf. Zo is busje rijden wel leuk 🙂

Sofie
1

Lenny Kravitz was in NL en trad op bij het hello festival. We hadden al veel geld uitgegeven aan festivals, maar toch hadden we het idee dat we dit festival niet mochten missen. Drie uur voor aanvang heb ik nog een ticket gekocht en zijn we gegaan, ondanks de drukke en dure periode. En…

Lees meer »

Marloes
0

Toen ik met pech bij een verkeerslicht stond, kwam een vriendelijke man me helpen. Hij duwde de auto naar een veilige plek en bracht ook nog mijn zoontje naar het kinderfeestje waar we naar op weg waren.

Saskia
1

Ik heb binnen de organisatie waar ik werk een nieuwe functie gekregen. Een inwerkdag was fijn en verliep soepel en vloeiend. Toen ik later thuis was en terug keek op deze dag gaf me dit een goed gevoel, en heb mijn collega een berichtje gestuurd met mijn gevoel over deze dag en heb haar…

Lees meer »

Anja
1

Als iemand oprecht aan je vraagt hoe het met je gaat

Mark
0

Een bewoner vond het erg eng om in de passieve lift te gaan. Als ik haar moest helpen gilden we samen, zo vond ze het niet meer eng. Hier konden we daarna heel hard om lachen.

Jill
1

Mevrouw Bekker (86) vindt het erg mooi dat de zorg bestaat en is dankbaar voor de momenten dat mensen tijd voor haar nemen.

Bekker
1

Een taart voor mijn oma gebakken en daardoor werd ze weer vrolijk en blij en toen ging ze weer met een goed gevoel naar bed

Lieke
1

Mijn Carlosmomentje was tijddens mijn eerste werkjaar als verpleegkundige op de oncologie. Ik was bij een slecht nieuws gesprek van een lieve jonge dame. Het nieuws was echt slecht. Ze had niet lang meer. Ik heb met hen meegehuild en ze aangeraakt, gesteund. Na haar overlijden kreeg ik van haar kinderen een kaart dat…

Lees meer »

Marlous
1

Ik was er voor mijn collega toen zij mij vertelde dat haar jongste zoon ongewenst en ongepland vader zou worden. Het kindje mocht er nog niet zijn van haar zoon maar zij voelde wel dat ze al oma werd. Ze mocht het nog met niemand delen maar deed het wel met mij.

Ine
0

Tegen iemand zeggen dat hij/zij het goed doet op werk. En dat die trots moet zijn op zijn werk

Michael
0

Toen ik het moeilijk had was Victor er voor mij om mij te steunen

Daniel
0

Ze stond aan mijn voordeur en vroeg of ze met mijn dochter mocht spelen. Die was dat weekend niet thuis, maar ik merkte dat ze binnen wilde komen. Ze hielp me met de afwas en we kletsten. 5 jaar later vertelde ze dat dat moment zo waardevol voor haar was vanwege de onrust en…

Lees meer »

Clementine
0

Mijn gitaar meenemen naar het werk. Om vervolgens van collega’s te horen dat ze het erg kunnen waarderen.

Sjaak
0

Jaarlijks snoei ik de taxusboom bij ons in de tuin, de jonge scheuten worden dan gebruikt voor de strijd tegen kanker. Deze taxusnaalden bevatten namelijk schijnbaar de basis grondstof voor chemotherapieën. Ze komen het gratis bij je thuis ophalen, hoe makkelijk kan bijdragen zijn. 🙂
meer informatie: https://taxustaxi.nl/

Ad
3

Mijn collega en ik hadden een feedback gesprek achter de rug samen met een leerling, waar we echt tegen op zagen maar achteraf allemaal veel van geleerd hebben.
Om 18.00 uur kreeg ik het volgende appje van haar: super bedankt voor vandaag lieve collega. (inclusief big smile).
Daar werd ik helemaal blij van.

Diet
0

Ik carpool altijd naar mijn werk. Gezellig en simpele duurzame bijdrage.

Herman
0

Ik was op weg naar een gala in Tilburg. Nog maar net op tijd rende ik – voor zover dat gaat in lange jurk en op naaldhakken – naar de parkeerautomaat. Die bleek alleen muntgeld te accepteren. Probleem: dat had ik niet. Geen nood, ik loop snel een winkel binnen, even wisselen. Zo gepiept…

Lees meer »

Kim
0

Toen mijn opa was overleden steunde al mijn vrienden en klasgenoten mij en mijn familie. En zelf heb ik ook een keer een zwerver 1 euro gegeven en die zwerver was helemaal blij

Thijs
0

Dat ik twee weken geleden mezelf wilde aanmelden als vrijwilligster en dat ik tijdens dat gesprek te horen kreeg dat er wel degelijk betaalde banen in de zorg zijn waar je geen specifieke zorgopleiding voor nodig hebt. Ik ben toen drie verschillende diensten mee gaan lopen en bij de derde dienst kreeg ik een…

Lees meer »

Marion
0

Ik help mensen naar een schuldenvrije toekomst. Voor mij is het mijn werk, voor de ander heel waardevol. Daar heb ik tot nu toe nog nooit bij stil gestaan!

Wim
0

Mijn moeder is sinds kort opgenomen in een zorginstelling. Het gaat redelijk, maar ze zegt zich vaak eenzaam te voelen. Mijn oplossing hiervoor, is dat ik een kussen heb laten maken met de foto van mijn vader erop. Een groot succes, hij ligt nu samen met haar in bed en ze vertelt er hele…

Lees meer »

Saskia
1

Boodschappen doen voor de buurvrouw met haar been in het gips en haar dementerende man.

Joke
0

Als mijn oma ziek is en mijn opa heeft het daar moeilijk mee. Ga ik gewoon met opa een leuk spelletje spelen, zodat hij er niet aan denkt en zich weer wat beter voelt

Maud
0

Samen met mijn zus naar muziek luisteren voor haar uitvaart. We overlegden welke muziek zij mooi vond en of ik hetzelfde gevoel had bij bepaalde nummers.

Tinie
0

Ik lag in het ziekenhuis, best wel saai. Alleen er kwam toen een clown en toen raakte ik wel opgevrolijkt

Yusef
0

Avond4dgse gelopen met bewoners uit het verzorgingstehuis. De mevrouw die ik meenam in haar rolstoel gaf steeds aan zo te genieten van het buiten zijn. Ze vertelde bijna nooit buiten te komen. Zij was heel blij en daar werd ik dan weer gelukkig van!

Ineke
1